Hozzávalók:
40 dkg Mester kelt tészta liszt
20 dkg Mester süteményliszt
1 cs porélesztő
12,5 dkg puha margarin
1 dl növényi tejszín
4 ek édesítő (1:4)
kb. 3 dl víz
Töltelék:
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
2 cs vaníliás pudingpor
20 dkg Mester család mazsola
+ olaj a kenéshez
+ porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A töltelékhez a mazsolán kívül egy lábasban mindent kikeverünk, majd sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzá dolgozzuk a margarint és a növényi tejszínt, majd végül a vizet.
A tésztát lisztes lapon jól átdolgozzuk, majd kinyújtjuk, megkenjük a krémmel , majd megszórjuk a mazsolával.
Feltekerjük , majd 4 részre vágjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy torta formát (nekem kb. 20 cm-es volt), majd a 4 részre vágott tésztát beletesszük, nem baj, ha egymásra ér, majd kezünkkel kissé egyengessük el a tetejét.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 50 fokon kb. 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése