Hozzávalók:
20 dkg Mester család kelt tészta liszt
20 dkg Mester család süteményliszt
1 cs porélesztő
5 dkg margarin
3 ek édesítő (1:4)
1 dl növényi joghurt
2 dl víz
Töltelék:
kb. 15 dkg Mester család kakaópor
ízlés szerint édesító
annyi növényi tejszín, hogy kenhető masszát kapjunk
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat elkeverjük egy tálban, majd hozzá dolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot, végül a vizet hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk.
Majd lisztes lapon jól átdolgozzuk, kinyújtjuk és megkenjük az előzőleg kikevert töltelékkel.
Felcsavarjuk, majd hosszában felvágjuk és egymásba tekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük.
50 fokon kb. egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése