2023. december 17., vasárnap

Vaníliás - diós kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dl víz

1 ek citromlé

Töltelék:

1 üv Nutriversum dióvaj

15 dkg darált dió

5 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

kb. 0,8 dl növényi tej

ízlés szerint porédesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tölteléket kikeverjük, majd félre tesszük.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat is, és jól összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk és kockákra vágjuk.

Mindegyikbe teszünk a diós töltelékből, majd kiflire formázzuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 -35 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése