2023. december 1., péntek

Bejgli ( glutén,tej,tojás,cukormentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Medhusa Great gluténmentes zabpehelyliszt

15 dkg MedHusa Great gluténmentes prémium zabpehely

4,3 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

12,5 dkg margarin

5 g sütőpor

4,2 dl növényi tej

1 ek citromlé

Töltelék:

25 dkg darált dió

15 dkg cukormentes szilvalekvár

ízlés szerint porédesítő (ha szükséges)

kb. 1,5 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne, majd a neves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük, mjad megkenjük a tésztát vele.

Majd a két hosszanti szélét a tésztának behajtjuk, majd feltekerjük a tésztát.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vagy egy szélesebb kenyérformába, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd megszúrkáljuk. 

180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése