2023. december 21., csütörtök

Zserbó tekercs ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

 


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

10 dkg Nutriversum Vegan Pro - csokoládés

4 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

2 ek citromlé

5 dl növényi tej

Krém:

10 dkg darált dió

1 üv Nutriversum kesudió vaj

6,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - marcipános

1 üv Nutriversum barack jam

0,5 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száéraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibetesszük ( gáztepsi méretű), majd a tésztát elegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.

A tölteléket kikeverjük.

Ha megsült a piskóta, akkor még forrón egy konyharuha segítségével feltekerjük, megvárjuk, míg kihűl.

Majd megtöltjük a krémmel és hagyjuk 2-3 órát pihenni, majd fogyasztható.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése