2024. április 30., kedd

Diós - barackos kockák ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg barna rizsliszt

17,5 dkg tápióka keményítő

15 dkg Quinoa liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

Töltelék:

5 dkg vaníliás pudingpor

10 dkg cukormentes baracklekvár

25 dkg darált dió

ízlés szerint édesítő

annyi növényi tejszín, hogy kenhető legyen

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, majd 5-10 percet állni hagyjuk.

Majd két részre szedjük és barna rizslisztes lapon mind a kettőt átdolgozzuk.

Az egyiket kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kinyújtjuk a másikat is és kockákra vágjuk.

A tölteléket kikeverjük, majd megkenjük vele a tepsiben lévő lapot, majd a tetejére tesszük a kockára vágott tésztákat.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése