Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
8,5 dkg tápióka keményítő
9,5 dkg köles liszt
4,5 dkg útifűmaghéj
1 kk citromlé
6 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dkg margarin
2,2 dl víz
40 dkg alma
+ fahéj elkeverve édesítővel
+ margarin - a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az almát,összedolgozzuk, majd a margarinnal is és végül a vízzelés a citromlével.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát és kockákra vágjuk( nekem 13 nagyobb lett ).
A lapokat megkenjük margarinnal, majd jól megforgatjuk fahéjas édesítőben.
Egymásra tesszük őket, középen elkvágjuk.
Majd a két adag tésztát beletesszük egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába.
Tetejét lekenjük margarinnal, megszórjuk még fahéjjal.
Majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése