2025. szeptember 20., szombat

Fahéjas - almás lapkalács ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

8,5 dkg tápióka keményítő

9,5 dkg köles liszt

4,5 dkg útifűmaghéj

1 kk citromlé

6 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

5 dkg margarin

2,2 dl víz

40 dkg alma

+ fahéj elkeverve édesítővel

+ margarin - a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk az almát,összedolgozzuk, majd a margarinnal is és végül a vízzelés a citromlével.

Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát és kockákra vágjuk( nekem 13 nagyobb lett ).

A lapokat megkenjük margarinnal, majd jól megforgatjuk fahéjas édesítőben.

Egymásra tesszük őket, középen elkvágjuk.

Majd a két adag tésztát beletesszük egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába.

Tetejét lekenjük margarinnal, megszórjuk még fahéjjal.

Majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése