2014. április 13., vasárnap

MEGGYES MÁKOS (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)



2 db tojás
édesítő
1 ek olvasztott vaj – laktózmentes
1 cs sütőpor
2 ek mák
2 ek kókuszreszelék
2 ek gm lisztkeverék (Barbara)
2 ek meggy lekvár
1 dl tej – laktózmentes vagy kókusz

Krém
15 dkg meggy
12,5 dkg laktózmentes túró
édesítő
1 dl kókuszkrém
0,5 cs zselatin

meggylekvár

Elkészítés:
A piskóta összes hozzávalóit alaposan kikeverjük robotgéppel, majd szilikon tortaformába tesszük.
Előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (a belseje krémes marad, pite formában is lehet sütni, akkor a belseje nem marad krémes)
Majd hagyjuk kihűlni, a tetejét kivágjuk.
Megkenjük meggylekvárral.
A krém hozzávalóit kikeverjük, hozzá adjuk a zselatint, majd beletöltjük a lekvárral megkent formába, rátesszük a tetejét, és egy éjjelt a hütőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése