2014. április 27., vasárnap

ALMÁSPITE MÁSKÉPPEN (GLUTÉN, TEJ ÉS CUKORMENTES)


Alapanyagokat egy helyről:
http://www.etel-allergia-abc.hu/

Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
10 dkg kókuszliszt
édesítő
2 db tojás
kb 0,25 – 0,5 dl víz
2 db tojás

Töltelék:
35 dkg alma
mézeskalács fűszer
fajéz
2 ek mézpótló
pici citromlé

Kenéshez:
1 db tojás
2 ek kókuszkrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kigyúrjuk, majd hagyjuk 20 percet állni.
Majd lisztezett deszkán átgyúrjuk.
Rátesszük egy sütőpapírra és azon kör alakba kinyújtjuk.
Az almát megmossuk, majd kockákra vágjuk, és ízesítjük a fűszerekkel, mézpótlóval és citromlével.

Hagyjuk 10 percet állni.
A sütőpapírt bele tesszük egy tepsibe.
A tészta közepére halmozzuk az almát, úgy, hogy a széleit ráhajtjuk.
Megkenjük a tojásos tejszínnel, majd előmelegített sütőben kb.30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése