2015. február 10., kedd

OSTOROS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg gluténmentes liszt
2 ek útifűmaghéj
3 db tojássárgája
3 ek olaj
1 cs porélesztő
5 dkg édesítő ( 1: 4 erejű)
3 dl házi kókusztej ( tejfőző - Itt )

Töltelék:
25 dkg liga margarin
édesítő ízlés szerint
3 ek cukrozatlan kakaópor

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az összes alapanyagot alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.
A margarint az édesítővel és kakaóporral alaposan kikeverjük.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk.
Kinyújtjuk őket, megkenjük a vajas kakaóporral, majd feltekerjük.
3 – 3 db sodrásból fonatot csinálunk, majd egy sütőpapíros tepsire szorosan egymás mellé tesszük.

Megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése