2016. április 24., vasárnap

MESTER MÁKOS MORZSÁS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Hozzávalók:
20 dkg Mester sütiliszt
10 dkg Mester kenyérliszt
1 ek édesítő (1:5)
1 cs sütőpor
3 ek kókusztej
5 dkg margarin
1 db tojás
reszelt citromhéj
Töltelék:
kb 20 dkg aszalt szilvás mákos szűrlemény (ez tejfőzés után marad) - helyettesíthető darált mák , édesítő és némi folyadék kombójával.
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd a 3/4 ed részét egy szilikon formába nyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
180 fokos sütőben kb 6-8 percet elősütjük, majd jön rá a töltelék, és a maradék "tészta", amit rámorzsálunk, majd vissza tesszük a sütőbe még kb. 15 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése