2016. szeptember 15., csütörtök

HAJDINÁS NUTRI KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
5 dkg hajdina liszt
5 dkg Nutri free mix per dolci
5 dkg nutri free fibra +
35 dkg nutri free mix per pane
1 k só
1 cs porélesztő
kb 4,2 dl víz
2 ek olaj
+ rizsliszt a formázáshoz
+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:
Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk (az olajat a végén gyúrjuk hozzá).
Majd két egyforma részre osztjuk.
Az egyikből kenyeret formázunk, megkenjük olajjal és bevagdossuk a tetejét.
A másikat hosszú alakra formázzuk (mint a franciakenyér), majd behajtjuk ketté, összenyomjuk kissé.
Majd szétnyitjuk és a reszelt sajtból beleteszünk, és újra behajtjuk, majd megcsavarjuk.
Lekenjük olajjal, megszórjuk sajttal, majd mind a két kenyeret sütőpapíros tepsire tesszük és 50 fokon 30 percet kelesztjük, majd újra lekenjük olajjal vékonyan, és 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése