2018. január 11., csütörtök

HAJTOTT "SAJTOS" POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Barna rizsliszt
9 dkg Orgran gluténpótló
4 dkg köles liszt
3 dkg tápióka keményítő
1 ek útifűmaghéj
5 gr porélesztő / 1 cs sütőpor + 1 ek citrmolé vagy ecet
2 kk só
2 db tojás (S)
10 dkg margarin - puha
2 dl víz
+ tojás a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. ( Ha sütőport használunk, akkor pihentessük 10 percet),  Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük margarinnal, megszórjuk reszelt növényi sajttal, majd félbe hajtjuk és megismételjük. Majd nyújtunk rajta kb 2 ujjnyira. Majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése