2018. december 26., szerda

KOLOZSVÁRI RAKOTT KÁPOSZTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
1,5 savanyú káposzta
1 kg darált hús (sertés)
50 dkg rizs

bors
pirospaprika
20 dkg erdélyi szalonna
2 fej hagyma
őrölt kömény
majoranna
2 dl rizstejszín
olaj

Elkészítés:
A savanyú káposztát kimossuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. Majd olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és megpirítjuk. A rizst megfőzzük. Egy cserépedény egy szalonna darabbal kizsírozunk, majd a káposzta harmadát alulra tesszük, majd rizs és darált hús, rá szalonna darabok (tehetünk még kolbászt is bele), majd ismét rétegek. A tetejét káposztával zárjuk. Majd meglocsoljuk a rizstejszínnel. Letakarva másfél órát sütjük 180 fokon , majd levesszük az edény tetejét és ráteszünk szalonna darabokat. 30 percig így sütjük. Majd tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése