2019. február 14., csütörtök

MARCIPÁNOS CSOKIS SZELET (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dkg holland kakaópor
5 dkg olvasztott csokoládé - mentes (én általában házit használok)
3 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
2 cs csokoládés pudingpor (HAAS)
2 ek holland kakaópor
ízlés szerint édesítő
4 dl rizstej
3 dl Schlagfix vegan tejszín - natúr
8 gr útifűmaghéj
Marcipán:
12.5 dkg Naturbit mandulaliszt
5 dkg édesítő (1:4) - porrá őrölve
7,5 dkg erirtit porrá őrölve
+ kb 0,4 dl víz
+ barack lekvár - cukormentes

Elkészítés:
A marcipánhoz az vízet felforraljuk, majd feloldjuk benne az eritritet. A maradék édesítőt és mandulalisztet elkeverjük, majd hozzáadjuk az eritrites keveréket. Jól eldolgozzuk.
A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat  és jól kikeverjük. Sütőpapíros tespbe tesszük (18x23), majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport, kakaóport, édesítőt és rizstejet kikeverjük, majd sűrűre főzzük. A habot felverjük, majd ha kihűlt a puding akkor belekeverjük, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat is.
Ha meghűlt a piskóta , akkor kettévágjuk. Majd a két lap belső oldalát megkenjük baracklekvárral. Majd az alsó lapra tesszük az előzőleg kinyújtott marcipánt (nyújtásnál használjunk tápióka keményítőt nyugodtan, vagy esetleg porrá őrölt édesítőt). Majd erre tesszük a krémet (hagyjunk egy kicsit a bevonsához), majd pedig a már baracklekvárral megkent piskóta lapot tesszük rá. Végül a maradék krémmel bevonjuk a tetejét.
Hagyjuk pár órát míg összeáll, majd fogyasztható .







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése