2021. június 22., kedd

Töltött fánk (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Bake free lángos - fánk lisztkeverék

2 ek édesítő

1 ek vanília aroma

3 dl rizstej

Töltelék:

5 dl növényi tejszín

1 ek vanília aroma

ízlés szerint édesítő

Tetejére :

Olvasztott mentes csokoládé

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet és az édesítőt elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és a vanília aromát, jól eldolgozzuk.

Majd szilikon lapon kinyújtjuk és szaggatjuk.

Forró olajban kisütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel és a vanília aromával.

Majd a fánkok felét olvasztott csokiba mártjuk, majd az alsó részre ráteszünk a habból, és jön rá a csokis tető. Majd megint egy kis csokival leöntjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése