2023. január 23., hétfő

Sós karamellás meggyes babka (glutén, tej,tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék

35 dkg Nutriversum bagett lisztkeverék

6 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

5 dl növényi tej

4,5 dkg Nutriversum Perfect Women sós karamellás 

Töltelék:

Krém:

17,5 dkg Nutriversum kesukrém

ízlés szerint édesítő

4 dkg Nutriversum Perfect Women sós karamellás 

növényi tejszín - annyi, hogy sűrű, de mégis kenhető állagú legyen a krém

+  30 dkg Nutriversum Fruit Jelly - meggy ( ehhez adjunk  1-2 ek növényi tejszínt és keverjük ki vele )

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a növényi tejet és alaposan összedolgozzuk.

Hagyjuk 10 percet állni.

Addig a krémhez kikeverjük egy tálban az alapanyagokat.

Majd szilikon lapon a tésztát átdolgozzuk, majd kinyújtjuk .

Megkenjük a krémmel, majd pedig a meggyes keverékkel.

Tekerjük fel.

Majd hosszában vágjuk ketté ( a tetejénél egy kis részt hagyjuk egybe ), majd csavarjuk össze a két részt.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformába tesszük ( nekem szélesebb formám van ), kenjük le vékonyan olajjal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük meg légkeverésen.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése