2023. január 16., hétfő

Tripla csokis kókuszos szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Barna piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1 tábla Bió cukormentes csokoládé - olvasztva

5 dkg margarin - olvasztva

3 dkg nyers bio kakaópor

5 dkg kókuszreszelék

3 dl Bio kókusz habtejszín

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

Fehér piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

2 dkg útifűmaghéj

1 tábla Bió cukormentes fehércsokoládé - olvasztva

5 dkg margarin - olvasztva

5 dkg kókuszreszelék

2,7 dl Bio kókusz habtejszín

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

Tetejére:

1 tábla Bió cukormentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

Mind a két piskótát ugyanúgy készítjük el.

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük.

A nedves alapanyagokat egy másik tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz és jó alaposan kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe először a barna masszát tesszük, majd erre a fehér masszát és elegyengetjük rajta.

180 fokos sütőben légkeverésen kb. 35-45 perc alatt megsütjük.

Majd a tetejére az olvasztott csokival borítjuk be.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése