2024. május 6., hétfő

Fánk (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

30 dkg Mester család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család kelt tészta liszt

15 dkg Mester család süteményliszt

3,3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

1 cs porélesztő

10 dkg növényi margarin

5 dl növényi tej

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargaint, végül hozzáadjuk anövényi tejet, és jól kidolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kb. 2 ujjnyira kinyújtjuk, majd szaggatjuk. Mindegyik kis fánk közepébe ujjunk segítségével mélyedést csinálunk, majd forró olajban kisütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése