2024. május 6., hétfő

Magos kifli ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

40 dkg Mester család házi kenyérliszt

35 dkg főtt áttört burgonyaq

1 cs porélesztő

2 kk só

16,5 dkg Mester család kelt tészta liszt

7,5 dkg Mester család lenmag

3,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5,5 dl víz

2 ek olaj

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk, végül az olajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.

Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kör alakba kinyújtjuk.

Négy ( vagy ha kisebbet szeretnénk, akkor nyolc ) részre vágjuk, majd a hosszabb szélétől feltekerjük, kiflit formázunk belőlük.

Sütőpapíros tepsire tesszük úket, majd olajjal vékonyan lekenjük.

50 fokos sütőben 50 percig kelesztjük,majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése