2024. július 2., kedd

Ökörszem (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Mester család házi kenyérliszt

25 dkg Mester család kalács liszt

15 dkg növényi margarin

1 cs porélesztő

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2,5 dl víz

Töltelék:

25 dkg meggy

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet, jól kidolgozzuk, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

A töltelék alapanyagait összekeverjük.

A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk őket.

Mindegyikből gomyót formázunk, majd tenyerünkkel lenyomkodjuk és a közepébe mélyedést csinálunk.

A tölteléket elosztjuk bennük, majd sütőpapíros tepsire tesszük őket. Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 25-35 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése