2024. július 5., péntek

Töltött rántott gomba ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

4 db ChefGomba - Portobello

10 dkg növényi margarin

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

7,5 dkg növényi sajt - reszelve

Panírozáshoz:

barna rizsliszt

tápióka keményítő - vízzel kikeverve

Gluténmentes - vegán zsemlemorzsa

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük.

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd elosztuk a tölteléket és megtöltjük a gomba fejeket, lenyomkodjuk benne. Majd megforgatjuk először őket a barna rizslisztbe, majd a tápióka keményítős keverékbe, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése