2025. augusztus 10., vasárnap

Almás - diós csiga ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

15 dkg barna rizsliszt

4,5 dkg útifűmaghéj

10 dkg cirok liszt

4 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

7,5 dkg margarin

2 dl víz

1 kk citromlé

Töltelék:

15 dkg darált dió

20 dkg alma - reszelve

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük majd beledolgozzuk a margarint, majd a vizet és a citromlevet. 

Hagyjuk állni 5-10 percet a tésztát.

Jó alaposan összedolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A tölteléket kikeverjük, majd eloszlatjuk a tésztán.

Feltekerjük és csigákra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük a csigákat, majd 180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése