2025. augusztus 12., kedd

Epres - banános szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

10,5 dkg köles liszt

7,5 dkg Grapoila dió liszt

2 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4 )

7 g sütőpor

2,5 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

4 dl növényi ital ( rizs, kókusz... )

20 dkg margarin

ízlés szerint édesítő

+ 15 dkg eper

+ 1 - 2 db banán

+ holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összekeverjük.

21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A pudingport a növényi itallal, édesítővel együtt egy lábasba tesszük, elkeverjük, megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és alaposan kikeverjük.

A meghűlt piskótára kenjük a krém felét, erre rászórjuk az epret, majd az előzőleg felkarikázott banánokat.

A gyümökcsökre pedig rátesszük a maradék krémet, eloszlatjuk, megszórjuk kakaóporral, majd hagyjuk 5-6 órát ( lehet egy éjjelt is ), hogy jól összeálljon.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése