2025. augusztus 2., szombat

Pisztáciás - gesztenyés sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

Piskóta:

20,5 dkg barna rizsliszt

6 dkg Grapoila arany lenmagliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dl víz

1 cs sütőpor

1 kk citromlé

5 dkg édesítő (1:4)

Krém:

Köleses:

5 dkg köles

2 dl növényi ital

ízlés szerint édesítő

1 kk citromlé

25 g növényi tejszín

Gesztenyés:

20 dkg natúr gesztenyemassza - gluténmentes

ízlés szerint édesítő

1 kk rumaroma

1-2 ek növényi tejszín

Pisztáciás:

2,5 dl növényi tejszín - felverhető

ízlés szerint édesítő

10 dkg Grapoila pisztácia krém

+ liofilizált gyümölcs a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól összekeverjük, majd egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük a növényi tejjel és édesítővel, megfőzzük.

Majd ha meghűlt, akkor botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a citromlevet és a növényi tejszínt.

A pisztáciás krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk az édesítőt és a pisztácia krémet.

A gesztenyét villával összetőrjük, majd alaposan kikeverjük a többi alapanyaggal.

A piskóta ha meghűlt, akkor kettévágjuk.

Az alsó lapra jön a köleses krém, erre rá a gesztenyés.

Majd a piskóta teteje, erre elkenjük a pisztáciás krémet, megszórjuk a liofilizált gyümölccsel.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése