Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg köles liszt
5,5 dkg Grapoila arany lenmagliszt
4 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
1 dkg útifűmaghéj
1,65 dl víz
5 dkg margarin
Köleses krém:
15 dkg köles
6 dl növényi ital ( rizs vagy kókusz vagy mandula )
1 kk citromlé
1 ek vanília aroma
10 dkg növényi mascarpone
ízlés szertint édeítő
Barackos krém:
30 dkg barack - nekem befőtt volt
10 dkg növényi mascarpone
ízlés szerint édesítő
+ 10 dkg baracklekvár - cukormentes, gluténmentes, vegán
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük a növényi itallal, édesítjük, megfőzzük.
Ha megfőtt, akkor belekeverjük a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük.
Belekeverjük a vanília aromát és a mascarponét.
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.
Egy 21x21 - es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tészta masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A barackot pépesítjük botmixerrel, hozzákeverjük a mascarponét, ha szükséges édesítjük.
Ha meghűlt a piskóta, akkor először megkenjük a lekvárral, majd rákenjük a köleses krémet, majd erre a barackost.
Tegyük hűtőbe egy éjjelre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése