Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg édesítő (1:4 )
2,2 dkg útifűmaghéj
6 g sütőpor
2,75 dl víz
1 kk citromlé
Krém:
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital
5 dkg édesítő (1:4)
5 dkg margarin
1,5 dl növényi tejföl
+ 10 dkg eper lekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk anedves alapanyagokat.
Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl.
A krémhez a pudingport, édesítőt, növényi italt egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.
Majd belekeverjük a margarint és a tejfölt.
A meghűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük lekvárral.
Majd a tetejére oszlatjuk a vaníliás krémet.
Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése