2025. augusztus 11., hétfő

Vaníliás tejfölös szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

5 dkg édesítő (1:4 )

2,2 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

2,75 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

4 dl növényi ital

5 dkg édesítő (1:4)

5 dkg margarin

1,5 dl növényi tejföl

+ 10 dkg eper lekvár - gluténmentes - cukormentes - vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk anedves alapanyagokat.

Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Várjuk meg, míg teljesen kihűl.

A krémhez a pudingport, édesítőt, növényi italt egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük.

Majd belekeverjük a margarint és a tejfölt.

A meghűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük lekvárral.

Majd a tetejére oszlatjuk a vaníliás krémet.

Hagyjuk 4-5 órát, hogy jól összeálljon.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése