Hozzávalók:
35 dkg rizs
7 dl víz
3 dl kókusz ital
2 dl kókusztejszín
6 dkg édesítő (1:4)
csipet só
Epres feltét:
40 dkg eper
ízlés szerint édesítő
1 ek citromlé
Elkészítés:
A rizst átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük 7 dl vízzel, csipet sót hozzáadjuk és az édesítőből 1 dkg - ot.
Megfőzzük.
Közben a kókuszitalt és a kókusztejszínt, kikeverjük egy lábasba, hozzáadjuk a maradék édesítőt, majd felfőzzük.
Ha a rizs megfőtt, akkor hozzáadjuk a kókuszos keveréket, alaposan összekeverjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük pár órára.
Az epreket ( nekem fagyasztott volt ) lábasba tesszük a citromlével és az édesítővel, megfőzzük.
Majd ha meghűlt a rizs és az eper akkor tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése