2025. augusztus 18., hétfő

Almás pite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

7,5 dkg Grapoila dióliszt

17,5 dkg barna rizsliszt

10 dkg margarin

1,5 dl növényi tejföl

4 dkg édesítő ( 1:4 )

Töltelék:

1 kg alma

ízlés szerint édesítő (1:4 )

ízlés szerint fahéj

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ gluténmentes kenyérmorzsa a szóráshoz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt és margarint.

30 percre tegyük a hütőbe.

Az almákat megmossuk, majd lereszeljük.

Ízlés szerint édesítjük, fahájjal ízesítjük.

A tésztát barna rizslisztes lapon dolgozzuk át, majd osszuk két részre.

Az egyik részt nyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt 20x24 - es formába.

Szórjuk meg a kenyérmorzsával.

Az almát nyomkodjuk ki, majd oszlassuk el a tésztán.

A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd csíkozzuk, és ezzel díszítjük a pite tetejét.

Olajjal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése