2017. április 4., kedd
KEVERT MANDULÁS - KAKAÓS KUGLÓF (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek édesítő (1:4)
0,5 dl víz
5 gr sütőpor
12 dkg Mester süteményliszt
0,5 dl olaj
1 ek Mester kakaópor
+ Mester diabetikus étbevonó
+ Mester szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a hab felét hozzákeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és sütőport, kikeverjük. majd hozzáadjuk a vizet és olajat, kikeverjük,majd a hab maradékot és óvatosan forgatva elkeverjük. A massza egyik felét egy kiolajozott kuglóf formába tesszük. A maradékba belekeverjük a kakaóport és kb 1 marék szeletelt mandulát, majd beleöntjük a formába, villával kissé "elhúzzuk" a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Csokival és mandulával díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése