2017. április 3., hétfő
PIROG (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg Nutri free mix per pane
1 kk só
5 gr porélesztő
4 dkg margarin
5 gr útifűmaghéj
2,8 dl víz
Töltelék:
1 kisebb hagyma
só
fehérbors
pirospaprika
15 dkg darált hús
1 dkg Nutri free mix per pane
1 dl rizstej
olaj
+ 1 db tojás a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
+ rizsliszt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jó alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sózzuk, fűszerezzük, megpirítjuk. Majd a rizstejben kikeverjük a lisztet, ezt hozzáadjuk, majd félig lefedve hagyjuk főni,
Ha a tészta megkelt, akkor rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd 6 kockára vágjuk.
Megtöltjük a töltelékkel, majd háromszögre hajtjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük tojással,megszórjuk növényi sajttal.
180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése