2018. április 7., szombat
KAKAÓS - FAHÁJAS CSIGA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit Köles list
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
2 ek citromlé
+ kakaópor - fahéj - édesítő - rizstejszín
+ rizstejszínnel kikevert édesítő a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 5-10 percet állni. Majd kinyújtjuk és megkenjük a kakaós - fahéjas masszával. Feltekerjük, majd felvagdossuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük / vagy pedig muffin formákba - mint ami a fotón is van /, majd lekenjük a rizstejszínes édesítővel. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Majd még forrón újra lekenjük a rizstejszínes édesítővel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése