2018. december 18., kedd
CSÁSZÁRZSEMLE ÉS "SAJTOS" BAGETT (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)
Hozzávalók:
15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
15 dkg Naturbit Hajdina (ITT) vagy Barna rizsliszt (ITT)
15 dkg tápióka keményítő
3,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg útifűmaghéj
3 dkg lenmag liszt
2-3 kk só
1 cs sütőpor
6 dl víz
3 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd bagetet és zsemléket formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük. A zsemlét császárzsemle formázóval megvágjuk. Lekenjük olajjal vékonyan őket. A bagettet megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 40-45 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése