2021. január 31., vasárnap

Almás rácsos (Glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg Bake Free Kelt tészta lisztkeverék

1,5 dl víz

2 dkg édesítő (1:4)

4 g sütőpor

1 ek citromlé

Töltelék:

2 nagyobb alma reszelve - fahéj - édesítő - 1 ek útifűmaghéj keveréke

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon téglalap alakba kinyújtjuk.

A közepére egy csíkban betöltjük az almás tölteléket.

A két keskenyebb szélét ráhajtjuk.

A hosszanti széleit csíkokra vágjuk sréhen, majd felváltva rakosgatjuk rá az almás részre.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, rizstejszínnel lekenjük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése