2021. február 25., csütörtök

Csokis habos (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)


Hozzávalók:

25 dkg Bake Free muffin - piskóta lisztkeverék

3 dkg édesítő (1:4)

2 ek holland kakaópor

3,5 dl kókusztej

Krém:

5 dl natúr növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

2,5 ek tápióka keményítő

Tetejére:

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy 18x18 as sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

A habot keményre felverjük, beletesszük a tápióka keményítőt,édesítjük, majd kemény habbá felverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

A hab felét rátesszük a piskótára, majd a hab másik felébe belekeverjük a csokoládét.

Ezt rátesszük a fehér habra, majd a piskóta tetejét is rátesszük.

Olvasztott csokival borítjuk, és kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése