2023. október 2., hétfő

Mézes lapos meggyes - puncsos torta ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Torta alaphoz:

50 dkg Mester család süteményliszt

1 cs sütőpor

4 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

5 g mézes fűszerkeverék

7 dkg Mester család édesítő (1:4)

6,5 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

1 cs Mester család puncs pudingpor

7 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

8 dkg margarin

+ kb. 15 dkg mazsola

+ kb. 25 dkg meggylekvár

+ 15 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A torta alaphoz a aszáraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 23 cm - es tortaformát sütőpapírral kibélelünk ( vagy vékonyan kiolajozzuk ) és a piskóta masszát beletesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).

A krémhez a margarinon kívül mindent egy lábasba teszünk, alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük, végül a margarint belekeverjük.

Ha a torta alap megsült és kihűlt, akkor három részre vágjuk.

Tegyük az alsó lapot vissza a torta formába ( legjobb, ha csattos formát használunk ), erre tegyük a krém egyik felét, majd a meggy lekvár egyik felét és szórjuk meg mazsolával, majd jön a következő lap, a krém másik fele,majd a lekvár és a mazsola, majd tegyük rá a tetejét. 

Végül borítsuk be az olvasztott csokival.

Hagyjuk egy éjjelt állni, majd fogyasztható.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése