2023. október 2., hétfő

Csokis krémes ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Lapok:

30 dkg Mester család süteményliszt

20 dkg margarin - puha

4 dkg édesítő (1:4)

3 g Mester család sütőpor

1 dl növényi tej

Csokis krém:

20 dkg Mester család csokoládés pudingpor

kb. 8 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

+ 6 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

+ porédesítő

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ 15 dkg Mester diabetikus étbevonó - olvasztva

Elkészítés:

A lapok alapanyagait alaposan összedolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és két egyenlő részre osztjuk.

Kinyújtjuk őket egyforma méretre, majd sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.

A csokis krémhez az alapanyagokat elkeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük.

A tejszínt kemény habbá verjük a porédesítővel ( ízlés szerinti ).

Ha megsültek és meghűltek a lapok, akkor egy alufóliára tesszük az egyik lapot, erre jön a csokis krém, majd a tejszín, végül a második lap.

A tetejét az olvasztott csokival zárjuk.

Csomagoljuk be az alufóliába ( a tetejét ne érje, mert akkor a csoki nem tud megdermedni ) majd másnap fogyasztható.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése