2025. október 21., kedd

Epres - áfonyás piskóta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

1 cs sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

1 ek citromlé

3,5 dl növényi ital

Tetejére:

10 dkg áfonya lekvár - gluténmentes, cukormentes, vegán

15 dkg eper

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 28x24 ) tesszük a tésztát.

Az epret keverjük össze a lekvárral, majd oszlassuk el a tészta tetején.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük meg.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése