2025. október 8., szerda

Sós hamis túrós párna ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók ( 1 db )

4 db rizslap

10 dkg főtt köles 

1 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

ízlés szerint só

ízlés szerint zöldfűszerek

0,5 dl növényi tejföl

2,5 dkg csicseriborsó liszt

1 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A kölest alaposan kikeverjük a sörélesztópehellyel, sóval, zöldfűszerekkel, növényi tejföllel.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel.

Fogunk egy rizslapot,alaposan megforgatjuk a csicseris keverékben, szilikon lapra tesszük, közepére teszünk a köleses krémből, majd erre jön egy újabb rizslap, amit beforgattunk csicseris keverékbe, ezt jól lenyomkodjuk, hogy a töltelék szétoszoljon a lapon, majd megint töltelék, újabb csicseris lap, megint lenyomkodjuk.

Majd ennek a közepére a maradék töltelék.

Behajtogatjuk, mint egy túrós batyut.

A 4 . rizslapot megmártjuk a csicseris keverékbe, majd szilikon lapra tesszük, ennek a közepébe beletesszük a batyunkat úgy, hogy a hajtás lefele nézzen, majd ezt is összehajtjuk úgy, mint a túrós batyut.

Sütőpapíros tepsire tesszük, a hajtás lefele legyen, lekenjük olajjal vékonyan, megszórjuk szezámmaggal, majd 180-190 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.













 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése