2013. június 18., kedd

VANÍLIÁS-MEGGYES PISKÓTATEKERCS (szénhidrátcsökkentett)


Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
6 ek liszt - Diabester ch csökkentett
édesítő
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor - cukrozatlan
3-4 ek víz

Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
0,4 dl tej
5 ek édesítő
3 ek meggylekvár

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az édesítővel kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
Majd a sárgájához hozzá adjuk a lisztet és sütőport, kikeverjük, majd lassan hozzá adjuk a fehér habhoz.
Össze forgatjuk, majd hozzá adunk 3-4 ek vizet.
Kikeverjük, majd két részre osztjuk és az egyikbe bele tesszük a kakaóport, majd kikeverjük.
Sütőpapíros tepsire csíkokba rátesszük a masszákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba).
Majd még forrón feltekerjük.
A pudingot megcsináljuk, majd kb. a háromnegyed részébe bele keverjük a meggylekvárt.
Ha meghűlt a piskóta, akkor a meggylekváros résznek a kétharmadát beletesszük, feltekerjük.
Majd a tetejére felváltva a pudingokkal becsíkozzuk.
Majd színes cukordarával nem szükséges) megszórjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni és össze állni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése