2014. január 20., hétfő

GESZTENYÉS - DIÓHABOS TORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Tészta:
1 cs gesztenyemassza - natúr
10 dkg szezámpehely
1 cs gullon keksz - gl mentes, cukormentes, csokidarabos
édesítő

Krém:
2 dl tejszín - laktózmentes
10 dkg darált dió
édesítő

Teteje:
2 ek tejszín - laktózmentes
1 t étcsokoládé - gl,lm,chn

Elkészítés:
A gesztenyemasszát összegyúrjuk a szezámpehellyel,édesítővel és az előzőleg ledarált keksszel.
Egy tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy széleket csinálunk neki.
Majd a tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, majd belekeverjük a diót.
Ezt a krémet beletesszük a formába, elkenjük egyenletesen.
Majd a csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, és ráöntjük a tortára, majd elfolyatjuk, hogy minden hova jusson.
Betesszük a hűtőbe 3-4 órára, majd fogyasztható.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése