2014. január 20., hétfő

VANÍLIÁS - CSOKIS MÁKTORTA (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
Piskóta:
3 db tojás
1,5 ek dw gluténmentes liszt
1,5 ek mákliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
5 ek víz

Krém:
1 cs vaníliás pudingpor - gluténmentes
3 ek darált mák
édesítő
1 dl tejszín - laktózmentes
2 dl tej - laktózmentes vagy kókuszt
10 dkg camping laktózmentes krémsajt
1 cs zselatinfix

Teteje:
Házi csokoládé

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krémhez a tejet felforraljuk az édesítővel, a tejszínben kikeverjük a pudingot, majd ha forr a tej, akkor hozzáadjuk és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, kikeverjük, majd jöhet a mák, és avval is.
Legvégül jöhet a zselatinfix, és szép simára keverjük.
A kihűlt piskótára öntjük (használjunk csatos formát).
Majd betesszük a hűtőbe 3-4 órára, míg megszilárdul.
Majd a legvégén házi csokit olvasztunk a tetejére.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése