2015. augusztus 17., hétfő

HÁZI GLUTÉNMENTES RÉTES - epres/kakaós (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)





Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Már régóta szemezgettem a rétessel.. Na.. ma misem kelet több, Annával neki álltunk, és csak nyújtottunk és nyújtottunk :D Tökéletes állagú, kicsit különlegesebb rétet varázsoltunk. Nem megszokott töltelék került bele :D Kakaós - epres változat..ez valami mennyei finom!!
A lépéseket is fotóztuk, így látjátok nem kell megijedni tőle, nem egy ördöngős dolog :D

Hozzávalók:
40 dkg nutri free mix per pane (itt találod)
1 db tojás
kb 4 - 4,5 dkg zsír
kb 2 - 2,5 dl víz
1 kk almaecet
csipet só

+ olaj
+ zsír a kenéshez
+ cukrozatlan kakaópor
+édesítő
+ kb 25 dkg eper (nekem fagyasztott volt)
+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd lisztezett lapon megformázzuk gömb alakra, egy sütőpapírt előveszünk és arra áttesszük, vékonyan megolajozzuk, ráhajtjuk a sütőpapírt, lenyomjuk, majd hagyjuk 30 percet pihenni.
Majd egy asztalra terítőt teszünk, vagy vászon anyagot, enyhén belisztezzük, rátesszük a pihentetett tésztát, meglisztezzük vékonyan, majd elkezdjük nyújtani a kezünkkel.
Ha jó vékony lett (rásegíthetünk nyújtófával), akkor zsírral meglocsoljuk, majd kakaópor,édesítő,eper.. És a terítő segítségével feltekerjük.
Áttesszük egy sütőpapíros tepsire vékonyan zsírral megkenjük, majd 200 fokon sütjük kb 10 percig, majd tojással megkenjük és vissza toljuk a sütőbe, levesszük a gázt kb 150-160 fokra és készre sütjük kb. 25 perc alatt . (ellenőrizzük!!!!! )







A tészta:



Sütőpapír között:



A terítőn, és nyújtjuk, nyújtjuk:









 Majd töltjük:



 És tekerjük:



 Kenjük:


 És kész:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése