2017. december 15., péntek

BEJGLI - ABY (GLUTÉN,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók (1 rúd!!)
25 dkg Aby kenyérliszt
1 db tojássárgája
1 ek édesítő (1:4)
4 gr porélesztő
12,5 dkg zsír – puha
kb 6-8 ek rizstej
+ töltelék : 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen
+ 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk vele. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.
Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva.

Majd lekenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése