2017. december 3., vasárnap

MARLENKA - KAKAÓS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
50 dkg Mester család süteményliszt
1,5 ek mézeskalács fűszerkeverék (Lucullus)
2 ek Mester kakaópor
2,5 ek édesítő (1:4)
16 gr Orgran tojáspótló + 12 ek víz elkeverve
30 dkg margarin
Krém:
40 gr Mester vaníliás pudingpor
3 ek vanília aroma
2-3 ek édesítő (1:4)
2 dl rizstejszín
2 ek margarin
6 dl rizstej
2-3 ek agavé szirup / méz / mézpótló
kb 3 ek rizsliszt
+ Mester kakaópor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük. Majd 5 részre vesszük. Kinyújtjuk őket (én 18x23 - tepsi méretre nyújtottam, de szerint a 18x18 is jó). Majd egyesével megsütjük őket kb 8-10 perc alatt.
A rizstejet kikeverjük a pudinggal és rizsliszttel,édesítővel,aromával. Majd megfőzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt és margarint.
Ha meghűltek a lapok, akkor megkenjük őket. Lap - krém - lap....... Végük a tetejére is krém kerül, amit megszórunk a kakaóporral.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése