2017. december 20., szerda

VANÍLIÁS - MEGGYES KOSÁRKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
19,5 dkg Barna rizsliszt
2 dkg tápióka keményítő
2,5 dkg hajdina liszt
3 dkg Orgran gluténpótló
12 gr Orgran tojáspótló + 10 ek víz elkeverve
2 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
10 dkg margarin - olvadt
2,5 ek lekvár  - nekem barack volt

Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 dl rizstej
0,5 dl rizstejszín

kb 20 dkg meggy - fagyasztott
útifűmaghéj
édesítő

Elkészítés:
A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan összedolgozzuk. Majd szilikon muffin formákba nyomkodjuk, hogy kosárka alakja legyen. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük.
A meggyet összeturmixoljuk édesítővel, majd hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy az felvegye a nedvességet.
Ha meghűltek a kosárkák, akkor az aljára teszünk a meggyből, majd rá a vaníliás puding.
Meggyel vagy ízlés szerint díszítjük.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése