2019. április 18., csütörtök

CSOKIS KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)
5 dkg  tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
6 dkg útifűmaghéj
1,5 ek édesítő (1:4)
1 ek citromlé
5 gr sütőpor
1 dl rizstejszín
3,5 dl víz
+ 10 dkg olvasztott csoki + kakaópor + rizstejszín + édesítő keveréke - sűrű legyen
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz


Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd két részre szedjük. Mind a kettőt kinyújtjuk hosszúkás alakba, majd megkenjük a kakaós . csokis krémmel. Feltekerjük, majd összefonjuk a kettőt. Szilikon kenyérformába tesszük, lekenjük vékonyan olajjal, majd 180 fokon kb 40-50 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése