2019. április 9., kedd

FERDINÁND TEKERCS (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
15 dkg Mester süteményliszt
1cs porélesztő
12 g útifűmagéj
10 g Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz
12,5 dkg puha margarin
1 dl rizstejszín
2 ek édesítő (1:4)
2,5 dl langyos rizstej
Töltelék:
12,5 dkg margarin + ízlés szerint édesítő + 1 cs vaníliás pudingpor keveréke
Tetejére :
1,5 dl Schlagfix natúr növényi tejszín + édesítő
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vízzel kikevert tojáspótlót, majd a margarint és eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet, és alaposan kidolgozzuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd a margarinos keverékkel megkenjük és feltekerjük. Felvagdossuk, majd egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a csigákat belehelyezzük.
Lekenjük a tejszínes keverékkel, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd ismét lekenjük, majd további kb 20-25 percig sütjük még, és ha kivettük, akkor is lekenjük, majd hagyjuk , hogy kihűljön teljesen.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése