2024. január 24., szerda

Tiramisu szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

60 dkg Mester család süteményliszt

6 dkg Mester család édesítő (1:4)

5,5 dl növényi tej

3,5 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

2 ek vanília aroma

10 g Mester család sütőpor

Krém:

50 dkg növényi mascarpone

7,5 dl növényi tejszín - cukormentes - felverhető

ízlés szerint porédesítő

+ 3 dl koffeinmentes kávé

+ Mester család holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan kikeverjük.

Egy gáztepsi méretű tepsire sütőpapírt teszünk, majd  apiskóta masszáját rátesszük, elegeyengetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a mascarponét és alaposan kikeverjük.

A piskóta ha megsült és kihűlt, akkor csíkokra vágjuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a piskóta csíkok egyik felét, meglocsoljuk a kávéval, majd a krém fele jön rá, majd a piskóta másik fele, megint kávé és végül a krém másik fele, majd megszórjuk a kakaóporral.

Hagyjuk egy éjjelt állni a hütőben.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése