2024. január 29., hétfő

Zserbó kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

60 dkg Mester család foszlós kalács lisztkeverék

10 dkg Mester család holland kakaópor

5 dkg Mester család édesítő (1:4)

2,3 dlg Mester család útifűmaghéj

1 cs sütőpor

20 dkg növényi margarin

4 dl növényi tej

Töltelék:

20 dkg darált dió

20 dkg cukormentes vegán baracklekvár

10 dkg Mester család diabetikus étbevonó

ha szükséges, akkor ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ kb 10 dkg Mester család diabetikus étbevonó - olvasztva a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát.

Feltekerjük, majd középen kettévágjuk és egymásba csavarjuk a két részt.

Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

A tetejére olvasztott csokit teszünk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése